Casele o iau la vale pe strada Victor Papilian din Cluj-Napoca. Primăria a cerut judecată în regim de urgență

by Oana Spiru

Strada Victor Papilian din Cluj Napoca s-a surpat sub ochii neputincioși ai locatarilor din zonă. Motivul? Fundația unui viitor complex de locuințe și indiferența constructorului. Disperați, oamenii au făcut și o petiție prin care cer oprirea dezastrului urbanistic din Cluj-Napoca.

Problemele pe strada Victor Papilian au început încă din luna Februarie, când mai mulți proprietari de case din zonă au sesizat autoritățile, Primăria respectiv Inspecția de Stat in Construcții, in ceea ce privește craterul imens săpat la numai câțiva metri de casele lor. Afectați nu sunt doar cei din proximitate, ci și locatarii cu proprietăți aflate și la 70 de metri de șantier.

“În ziua de 11 august când și strada de mai jos, Victor Papilian s-a surpat, prima casa, după cum puteți vedea, s-a desprins de casa nr 2, s-a scufundat câțiva cm și s-a depărtat. S-a întâmplat brusc, ne-am și speriat s-a auzit un zgomot puternic. Vă dați seama că stăm cu mare teamă în continuare în locuințe pentru că a tot plouat și se anunța ploi în continuare”, povestește Cristina Ciuperca, proprietara unei case din zonă.

Luna aceasta, constructorul a făcut, obligat de autorităţi, demersuri pentru remedierea problemei, dar situaţia este din ce în ce mai rea.

Marți, 31 august, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență unde s-au stabilit următoarele:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, prin instituțiile publice cu responsabilități în domeniu, va sprijini Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, în limita competențelor legale ce le revin, pentru a fi dispuse măsuri necesare stabilizării imobilelor și a întregii zone adiacente străzilor Victor Papilian, Teo Peter și Tudor Arghezi din municipiul Cluj-Napoca și a asigurării siguranței cetățenilor.

Inspectoratul Județean în Construcții (ISC) Cluj va informa în permanență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență despre evoluția situației în teren.”

Primăria Cluj-Napoca a solicitat marți, 31 august, o judecare de urgență în cazul șantierului de pe strada Victor Papilian.

„Comitetul local pentru situații de urgență, întrunit în 25 august 2021, a mandatat Primăria municipiului Cluj-Napoca să formuleze o cerere Judecătoriei Cluj-Napoca de emitere a unei ordonanțe președințiale, prin care să oblige investitorul la efectuarea în regim de urgență a lucrărilor necesare stopării alunecărilor de teren și de punere în siguranță a versantului prin efectuarea unor umpluturi în zona sprijinirilor, iar în subsidiar să ne autorizeze să intervenim în calitate de autoritate publică locală, cu atribuții în prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, în scopul stopării alunecării de teren de pe strada Victor Papilian.

Instanța a stabilit termenul de judecată data de judecată data de 3 septembrie. Astăzi, 31 august 2021, Primăria a solicitat Judecătoriei preschimbarea termenului de judecată, în sensul judecării în regim de urgență a cererii de ordonanță președințiale din cauza situației din teren și a condițiilor meteo nefavorabile din aceste zile”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Pana la aceasta ora nu exista niciun punct de vedere al investitorului.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Problemele de pe strada Victor Papilian. Boc: "Acolo e vorba de un investitor iresponsabil, pe care îl numesc INFRACTOR. El își bate joc de oameni și de autorități" / "Azi s-a judecat cazul" 02/09/2021 - 13:14

[…] Victor Papilian din Cluj Napoca s-a surpat sub ochii neputincioși ai locatarilor din zonă din cauza fundației unui viitor complex de locuințe și indiferența constructorului. Disperați, […]

Raspunde

Comenteaza