Care sunt cele șapte filme clujene selectate pentru competiția locală TIFF 2019

by admin

Șapte filme realizate de cineaști clujeni sau care locuiesc în Cluj au intrat în finala Competiției Locale TIFF 2019 și concurează pentru Marele Premiu.

Cele 7 filme sunt:  Cum înalți un zmeu? (r. Loránd Gábor), Hellen (r. Claudia Alexandru), Mai încearcă (r. Vasile Todinca), Monstrul (r. Laura Pop), News of Love (r. Sofia Iulia Nelega), Speranța (r. Sandra Rad), Village Fashion(r. Ibolya Simó).

Filmele vor fi proiectate într-o gală specială programată marți, 4 iunie, de la 20.30, la Cinema Arta, la finalul căreia se va afla și filmul câștigător. Intrarea la eveniment este liberă, publicul fiind invitat să susțină în număr cât mai mare talentele locale.

Juriul care va decide câștigătorul premiului de 1500 de Euro este format din Iulia Rugină (regizor), Ionuț Mareș(critic de film) și Adrian Silișteanu (regizor). Lor li se alătură cei 6 membri ai juriului Fabricii de Pensule ( Vava Ștefănescu, Oana Hodade, Helga Thies, Cristina Gagiu, Alexandra Chițu, Denisa Curte) care vor acorda o mențiune în valoare de 300 de Euro unui film care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Câștigătorul competiției va mai primi și un premiu special din partea Leonidas, în valoare de 250 de euro premiul constând într-o cutie de ciocolată oferită lunar, pe durata unui an de zile. Ziarul Făclia va acorda, de asemenea, o Mențiune specială.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza