Care este rețeta fericirii – Rectorul UBB, Daniel David, ne spune ce “ingrediente” conține

by Bianca Baraboi

Care este rețeta fericirii? Probabil mulți ne întrebăm asta. Ei bine studiile realizate de specialiști ,au descoperit ingredientele secrete care ne pot face viața fericită. Suntem pe locul 3 în Europa în clasamentul popoarelor fericite și pe locul 32 în lume.
Nivelul de fericire al țării se pare că a crescut în ultimii ani, însă notiunea de fericire este diferită pentru fiecare persoană în parte.

Conform definițiilor, fericirea este o stare mentală de bine, caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Sursele fericirii pot fi însă diferite: de la a citi o carte bună, a mânca ceva gustos, a mirosi o floare sau a vizita un loc nou, la reușitele pe plan profesional ori în dragoste, pentru fiecare persoană fericirea vine din lucruri diferite.

Invitat într-un episod al unui podcast, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, profesorul de psihologie Daniel David, a dezvăluit care ar fi ingredientele pentru o viață fericită.

Daniel David, rector UBB Cluj: “Vreți să fiți fericiți? Noi deja prin sute de studii avem rețeta. Și rețeta fericirii este foarte clară: primul element pentru a fi fericiți, este lucrul pe care l-am menționat deja: definiți-vă setul valoric, faceți lucruri congruente cu ele, veți avea sentimentul unei vieți cu sens și semnificație. Doi, încercați să vă gândiți care sunt punctele voastre tari pe care le aveți ca oameni. Unii puteți să fiți creativi, alții sunteți foarte disciplinați, unii sunteți empatici. Dacă vă găsiți acele 3-5 puncte tari pe care le aveți ca persoane, și faceți lucruri congruente cu ele, apare sentimentul de viață bună. Și trei, care sunt comportamentele care vă produc plăcere”.

sursa video: Youtube, podcast Fain&Simplu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza