Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei se mută la Gilău

by admin

Campania gratuită pentru depistarea tuberculozei se extinde în județul Cluj. După succesul înregistrat în Florești, caravana mobilă își va continua activitatea, săptămâna viitoare, în comuna Gilău.

„Conștienți fiind de faptul că prevenția salvează vieți, continuăm să sprijinim echipa de implementare a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”.

În acest sens, expertul pe probleme de romi din cadrul Serviciului Relații Publice – Consiliul Județean Cluj a fost prezent la Florești în vederea informării și conștientizării cetățenilor cu privire la beneficiile activităților de testare pentru depistarea tuberculozei. De asemenea, angajatul Consiliului Județean Cluj a oferit sprijin și asistență populației vulnerabile pentru completarea documentelor necesare.

Totodată, clujenii au fost încurajați să acceseze într-un număr cât mai mare serviciile medicale puse la dispoziție în mod gratuit”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Luni, 13 martie, între orele 9:00 și 15:00, caravana mobilă va ajunge la Gilău, în fața primăriei comunei, iar marți, 14 martie, între aceleași ore, caravana mobilă va fi prezentă tot la Gilău, în fața Casei de Cultură „Dumitru Sopon”.

Aceasta constă într-un cabinet mobil, dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, dar și a altor 14 patologii, asistența fiind asigurată de trei profesioniști din domeniul medical.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei se mută la Gilău – Revista Presei 11/03/2023 - 10:57

[…] post Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei se mută la Gilău appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza