Carantină de noapte în Cluj-Napoca. Măsura se aplică începând de mâine

by admin

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a introdus carantina de noapte în municipiul Cluj-Napoca. Măsura se va aplica începând de mâine, 7 octombrie, după ce rata de incidență COVID-19 a depășit pragul de 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii CJSU, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu anumite excepții. De asemenea, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Marius B 06/10/2021 - 16:29

Ce oameni.
Deci ei vor aplica de maine masuri concepute pentru depasirea limitei de 7.5, care a fost depasita duminica – conform DSP.

DAR!
rata de infectare publica pentru o zi (de ex pentru azi) se refera la perioada de 2 saptamani care se incheie cu 4 zile inainte. Rata publicata azi, 6.10.2021, este pentru saptamana care se incheie pe 2.10.2021. Rata publicata azi e de 8.5 la mie.

Deci baietii destepti foc din administratia publica vor aplica de maine, 7.10.2021 o masura care se refera la rata efectiva de infectare pe care o aveam in Cluj Napoca miercurea trecuta!!!! Logic si super.

Raspunde

Comenteaza