Campanie de phishing ce vizează conturile de Instagram. Atenție când vi se cere să vă schimbați parola!

by admin

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează cu privire la o campanie de phishing ce vizează conturile de Instagram. Utilizatorii primesc sms-uri, email-uri ori mesaje din surse necunoscute prin care sunt rugați să se autentifice în cont ori să își reseteze parola, dar, în realitate, accesarea link-ului respectiv poate duce la pierderea accesului la cont.

„Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei.

Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea „forgot my password” din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola”, avertizează specialiștii DNSC

Aceștia oferă și câteva sfaturi pentru a nu cădea victimă hackerilor:

  • Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute! 
  • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
  • Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.
  • În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza