Cafeneaua părinților – locul unde poți să-ți savurezi cafeaua alături de prichindei

by Cristina Mihaila

Prima cafenea dedicată familiilor cu copii mici s-a deschis în urmă cu o lună în Cluj-Napoca. Ideea a luat naștere prin Előd Balázs-Engelsen, originar din Harghita, și soția lui, care au trăit ani buni în Elveția. Au decis să se stabilească până la urmă în România, dar au fost dezamăgiți că nu au găsit un loc liniștit unde să poată socializa cu prietenii fără să-și neglijeze copiii ori să fie nevoiți să îi lase acasă. Așa că au și-au deschis propriul local, Tembo Cafe, primul kinder cafe din Cluj. Un concept nou la noi, ideal pentru familii, cu spațiu special și diverse jucării pentru cei mici. Iar relaxarea într-un mediu eco-friendly si sigur pentru prichindei nu e singurul avantaj. Întregul concept se învârte în jurul ideii de comunitate.

“De la bun început am pornit de la ideea de comunitate, eu și soția mea am lucrat la diferite organizații nonguvernamentale și dorim să creștem comunitatea locală unde lucrăm și suntem prezenți. O parte din vânzări le donăm pentru scopuri sociale din zona Mănăștur, unde și activăm. Din prețul fiecărui produs achiziționat de clienții noștri, trei la sută merg pentru o cauză socială din comunitate”,  spune Előd.

Pe lângă cafele de specialitate, aici găsiți și produse potrivite pentru cei mici, precum “babycino”, sucuri naturale sau ciocolată caldă. Întregul meniu Tembo merge pe băuturi “healthy ” și ingrediente BIO, pentru a se potrivi și copiilor. Pe viitor, vor fi organizate ateliere pentru copii, pentru copii și părinți, dar și evenimente private, precum botezuri sau zile de naștere,.

“Dorim să ne axăm și pe evenimente publice. Atelierele o să fie probabil contra cost, dar o să fie teme de interes pentru părinți, cum ar fi: nutriție, psihologie, în genereal lucruri pe care poți să le faci cu și pentru copilul tău. Dorim să avem mai multe cafenele în Cluj-Napoca, pe viitor este posibil să deschidem în Mărăști, deoarece am primit mai multe solicitări fiindcă sunt multe grădiniție și școli în zonă”, spune proprietarul.

Sebastian Duca

Te-ar putea interesa si

Comenteaza