UPDATE | Şumudică e ISTORIE la CFR Cluj! Patronul Neluțu Varga s-a înțeles cu noul antrenor. Un fost jucător emblematic de la CFR va fi secund / Fanii “feroviarilor” vor veni la stadion

by admin

Patronul echipei CFR Cluj, Neluţu Varga, i-a demis pe antrenorul Marius Şumudică şi pe preşedintele Marian Copilu. În această dimineaţă, Şumudică şi staff-ul tehnic nu au putut intra pe stadionul ‘Dr. Constantin Rădulescu’ din Cluj. Între timp, Varga a găsit un nou antrenor pentru campioana Ligii 1 din ultimele patru sezoane.

În această dimineaţă, Marius Şumudică a venit la arena din Gruia pentru antrenamentul programat la ora 11:00, dar accesul a fost interzis, din ordinul lui Neluţu Varga. În schimb, patronul CFR-ului a anunţat o şedinţă cu Şumudică şi restul conducerii pentru ora 11:00, potrivit informaţiilor Look Sport.

Neluţu Varga a decis unilateral ca antrenamentul CFR-ului să fie mutat la ora 17.00, pentru a lămuri mai întâi situaţia privind conducerea echipei.

Fanii CFR-ului au transmis că își vor face apariția în această după-masă la stadion: “Ne vedem azi la ora 16:30 la Tribuna 2 în Gruia, să încheiem circul“, au precizat cei din Peluza Vișinie.

Potrivit Antena Sport, Dan Petrescu s-a înţeles deja cu Neluţu Varga şi va conduce astăzi primul antrenament al CFR-ului.

Conform ProSport, Petrescu va fi ajutat în noul mandat de către argentinianul Emmanuel Culio, fostul mijlocaş al ardelenilor, care va avea funcţia de antrenor secund.

Dan Petrescu (53 de ani) a mai pregătit echipa CFR Cluj în perioadele 2017-2018 şi 2019-2020. A câştigat trei titluri consecutive cu CFR Cluj şi a dus echipa în primăvara europeană a Europa League, reuşind două egaluri cu echipa care a câştigat trofeul, FC Sevilla (1-1 şi 0-0).

Ultima oară, Dan Petrescu a antrenat echipa turcă Kayserispor. Recent, Dan Petrescu a anunţat că vrea să se întoarcă la CFR Cluj.

“Acum vreo patru ani terminasem contractul în Dubai. Patronul de la CFR Cluj, care era nou, m-a rugat dacă pot să îl ajut să merg acolo. El era patron nou, prima oară în fotbal, şi avea ambiţii mari. Cred că am făcut un lucru excelent să merg la CFR Cluj, să câştig trei campionate jumate şi să aduc CFR în Europa în zone care vor fi greu de atins în viitor. Am ajuns să jucăm de la egal la egal cu Sevilla. Numai datorită arbitrului şi regulamentului am fost eliminaţi. Cred că puteam chiar să câştigăm Europa League. Şi cu Celtic, şi cu Rennes, cu Lazio, echipe mari, de care, în momentul de faţă şi în viitor, nu ne mai putem apropia, în primul rând pentru că nu avem bani să investim.

După plecarea mea, problemele sunt mari acum la CFR Cluj. A fost o problemă internă. Ca în România, când cineva prinde putere, sunt foarte mulţi oameni geloşi. Nu am mai avut încredere în cineva din club. Am simţit că nu mai trebuie să stau. Cred că şi-au dat seama că au greşit faţă de mine. Şi mie mi-a părut rău pentru că mă ataşasem de echipă. În afară de performanţe, este un oraş frumos, am plecat şi cetăţean de onoare de acolo, am avut trofee, medalii şi amintiri superbe. Clujul rămâne una dintre casele mele şi cu siguranţă mă voi întoarce acolo.

Acum aştept să antrenez o echipă, dar nu vreau să mă grăbesc. Steaua (n.a. – FCSB) l-a pus pe Edi Iordănescu. Toată lumea spune că sunt prea scump. Eu nu cred că este adevărat. Eu doar îmi fac meseria. Eu vreau bani numai la performanţă, bonusurile mari. Toată lumea fuge de mine, pentru că în România nu sunt bani. De aia nici n-avem performanţe la nivel de echipe de club şi la echipa naţională. Sunt nişte posibilităţi, dar nu mă grăbesc, deşi îmi cam lipseşte fotbalul. Şi în România mi-aş dori, nu e problemă”, a spus Dan Petrescu, într-un interviu cu Sorin Constantinescu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20374711/3/petre.jpg

Te-ar putea interesa si

Comenteaza