BREAKING NEWS | Cutremur în fotbalul mondial! Lionel Messi PLEACĂ de la Barcelona. Anunțul oficial al catalanilor

by admin

Lionel Messi va părăsi Barcelona din cauza reglementărilor din La Liga cu privire la bugetul de salarii al cluburilor spaniole, deşi decarul argentinian şi formaţia blaugrana au ajuns la un acord de prelungire a contractului. Anunţul a fost făcut de Barcelona pe site-ul oficial al catalanilor.

”În ciuda faptului că FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi intenţia clară a ambelor părţi de a semna un nou contract astăzi, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare şi structurale (reglementările La Liga).

În urma acestei situaţii, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi ale clubului nu vor fi îndeplinite în cele din urmă.

FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa la gloria clubului şi îi urează toate cele bune pentru viitor în viaţa sa personală şi profesională.”, se arată pe site-ul Barcelonei.

Miercuri, sport.es nota că FC Barcelona a făcut rost de bani şi ar urma să anunţe prelungirea contractului lui Messi. Contractul lui Lionel Messi (34 de ani) cu FC Barcelona a expirat la 30 iunie.

Lionel Messi a scris istorie la Barcelona. Starul argentinian a cucerit alături de singura sa echipă din carieră de până acum numeroase trofee, fiind cel mai mare fotbalist din istoria formaţiei blaugrana şi unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria ”Sportului Rege”.

Din 2004 până în 2021, Messi a câştigat de 10 ori La Liga, de patru ori Liga Campionilor, de şapte ori Cupa Spaniei, de opt ori Supercupa Spaniei şi de alte trei ori Campionatul Mondial al Cluburilor şi Supercupa Europei. Leo Messi deţine recordul absolut atât cu privire la prestigiosul trofeu ”Balonul de Aur”, cât şi la cucerirea ”Ghetei de Aur”. Fostul decar al Barcelonei şi-a adjudecat de şase ori fiecare trofeu suprem individual.

672 de goluri şi 305 pase decisive a reuşit Lionel Messi pentru Barcelona, în 778 de meciuri, în toate competiţiile. Messi este cel mai bun marcator şi cel mai bun pasator decisiv din istoria catalanilor şi a campionatului spaniol ”La Liga”.

Presa argentiniană a scris, joi, despre anunţul despărţirii lui Lionel Messi de FC Barcelona, veste considerată ca fiind o “bombă mondială”, un “cutremur în fotbal”.

“Răsturnare de situaţie neaşteptată. Lionel Messi părăseşte Barcelona: o bombă care cutremură fotbalul mondial”, a notat La Nacion.

Clarin a titrat: ”Cutremur în fotbal. Este oficial: Lionel Messi pleacă de la Barcelona”, în timp ce ole.com.ar a scris: “Bombă mondială: Barcelona a anunţat că Leo nu va rămâne”.

Titlurile din presa sportivă spaniolă sunt următoarele: Marca – “Oficial: Messi nu continuă”, As – “Barca spune că Messi pleacă”, Mundo Deportivo – “Barca anunţă ruptura de Messi”, Sport.es – “Messi nu prelungeşte cu Barca!”.

FC Barcelona a anunţat, joi seară, că Lionel Messi nu va continua la gruparea catalană.

Marca le prezintă cititorilor un sondaj de o opinie cu cinci variante în ceea ce priveşte viitorul lui Messi. “Unde crezi că va juca Messi”,  întreabă jurnalul spaniol, iar variantele sunt: Manchester City, PSG, Bayern, Atletico sau “Va pleca în MLS”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza