Bombardați de camarazi! Recruții ruși ce s-au predat forțelor ucrainene au fost abandonați de armata rusă și bombardați chiar de proprii camarazi

by Christian Suciu

Noile mărturii ale soldaților ruși capturați de forțele ucrainene în regiunea Luhansk arată incompetența și nepăsarea armatei lui Putin. Un efectiv de 21 de soldați ruși s-au predat forțelor ucrainene lângă Svatove conform Ministrului de Externe al ucrainenilor, Gheraschenko.

Interogatoriul acestora a relevat că aceștia au fost trimiși pe front lipsiți de antrenament și în condiții deplorabile după care au căzut victime bombardamentului inițiat chiar de camarazii lor. Potrivit declarațiilor acestora, tinerii recruți nu au fost antrenați pentru misiune, iar echipamentul oferit a fost de slabă calitate. Mai mult de atât, proprii camarazi n-au arătat nici-o reținere pentru integritatea lor și au bombardat zona în care aceștia activau.

” Comandanții ne-au abandonat. De trei zile nu am mâncat, nu am avut nici apă, am stat în tranșee ude, și am fost bombardați chiar și de ai noștri. Nu e nicio lună de când am fost mobilizați și ne-au trimis imediat pe front. Comandanții au fost primii care au părăsit corabia.” a transmis unul dintre soldații prinși de ucraineni, conform Pro TV.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza