Bătălia locurilor de parcare, la Cluj-Napoca. Vezi ce spune viceprimarul Dan Tarcea

by Oana Spiru

Lipsei locurilor de parcare comparativ cu numărul mare de maşini la nivelul municipiului Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă clujenii. În același timp, traficului supraaglomerat, trotuarele pline de mașini blocând accesul pietonilor îndemană conducerea spre luarea unor măsuri concrete în vederea decongestionării traficului.

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, vorbește astăzi, la Servus, Cluj!, a vorbit despre lipsa locurilor de parcare într-un oraș plin de mașini.

„Locurile de parcare la nivelul municipiului Cluj-Napoca nasc tot felu de controverse. Avem la nivelul municipiului aproximativ 40.000 de parcări și un număr de 200.000 de mașini. Practic, 5 mașini pe un loc de parcare. Toate blocurile care au fost construite înainte de anii 1990 au fost după un anumit standard. Un loc de parcare la 10 apartamente.Pentru blocurile noi pentru care dăm autorizație de construire prin PUG, este stabilit un loc de parcare la un apartament daca este sub 100 m² și 2 locuri de parcare dacă depășește 100 m². La fiecare imobil aceste locuri de parcare există, sau garaje. Au fost și cazuri în care anumiți investitori au decis după recepține să modifice locurile de parcare și garajele”, spune Dan Tarcea.

Pentru eliberarea traficului viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tracea îi încurajează pe clujeni să lase mașinile acasă și să folosească mijloacele de transport în comun.

„Îi încurajăm pe cei care nu s-au urcat într-un mijloc de transport în comun să o facă pentru că s-ar putea să aibă o experiență plăcută.Folosesc uneori mijlocul de transport în comun și sunt în care ajung mai repede dintr-un punct în celălalt al orașului cu transportul în comun”, mai spune Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

falsinteres public 08/07/2021 - 11:58

Corect se zice “anumiți investitori protejați de primaria finului de la consiliu”, au decis înainte și după recepția lucrărilor să modifice cu săvârșire de infracțiuni, garaje și poduri în spații de locuit, ceea ce duce la citatul din dicționar ce arată că ipocrizia e ascunderea adevărului prin disimulare, prefăcătorie sau falsitate, eșec în a respecta propriile reguli asumate cu pretenția că ai o atitudine pe care nu o poți dovedi și pretenția că ai fi cine nu ești, prin folosirea unei măști pentru a păcăli publicul spre falsul intelectual și uzul de fals cu falsificare de înscrisuri oficiale la întocmirea actelor, prin omisiunea de a insera unele date sau împrejurări și atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, toate în sens PENAL ?

Raspunde

Comenteaza