Bătaie pe locurile din cămine: „Avem cereri cam de 2 ori mai multe decât locurile pe care le putem oferi”

by Oana Spiru

Prețurile mici, de până în 200 de lei, dar și experiența unică de a petrece studenția în cămin, îi îndeamnă pe cei care vin la o facultate în Cluj să opteze pentru cazare în caminele universitățile. Deși numărul cazările crește de la an la an, peste 50% nu vor prind loc nici în 2023.

Cea mai mare univeristate din țară, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are în jur de 6.700 de locuri dedicate studenților. Pentru o camera cu 5 paturi studentii vor plati suma de 120 de lei, iar cei care sunt cazati în camere cu două paturi, baie si bucatarie proprie vor plăti 190 lei.

„Bătaie pe locurile din cămin e în fiecare an. Avem cereri cam de 2 ori mai multe decât locurile pe care le putem oferi. Cererile se depun la facultăți, se atribuie de către faculțăți prin intermediul unei comisii din care fac parte și reprezentanții studenților”, a declarat purtătorul de cuvânt UBB, Laura Irimieș.

În cele 17 cămine studențești ale Universității Babeș-Bolyai studenții beneficiază de acces gratuit la internet și săli de lectură.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza