Bărcile cu motor tradiționale sunt interzise pe Tarnița și pe Beliș!

by admin

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că a fost modificată legea care reglementează navigația pe lacurile Beliș și Tarnița. Astfel sunt interzise ambarcațiunile pe motoare cu motorină sau sau benzină. 

”În ceea ce privește, cel de-al doilea proiect adoptat în ședința de Guvern, el vizează reglementarea navigației pe lacurile Fântânele și Tarnița din județul Cluj. Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice. 

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române.

Prin astfel de reglementări, Guvernul Ludovic Orban se ține de cuvânt și accelerează proiectele de investiții și crează cadrul legal pentru problematici de interes pentru cetățeni”, 

a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

”S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe lacurile #Tarnița și #Beliș, după mai bine de zece luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj – Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu și Adrian Oros… Mulțumim presei și societății civile pentru susținerea unei cauze juste, pentru un lac curat, pentru sport și sănătate”,

a declarat deputatul Horia Nasra pe o pagină de socializare.

Foto: ziarulfaclia.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza