Bălăceală de final de vară. Vezi unde te poți bucura de ultimele zile de plajă din acest sezon

by Cristina Mihaila

Puține zile de vară au mai rămas, dar suficient de fierbinți cât să ne bucurăm de soare, apă și plajă. De altfel, a fost cel mai aglomerat weekend la ștrandurile și piscinele din Cluj (ca în toată țara!), după o vară nu tocmai profitabilă din cauza vremii capricioase.

Pe final de august se anunță însă zile calde, numai bune de fixat bronzul obținut până acum, cât să țină până sezonul viitor. Iată câteva idei!

Ștrandul Clujana este piesa de rezistență a Complexului Sportiv Clujana pe perioada verii. Alături de terenurile de tenis și fotbal, ștrandul Clujana are un bazin principal, destinat adulților, cu o adâncime de 1,56 metri pe toată suprafața. De asemenea, are un bazin dedicat copiilor, cu o adâncime de numai 40 cm. Acesta din urmă este dotat cu un tobogan și dispune și de un loc de joacă alăturat. Pizzeria și barul completează serviciile oferite, iar programul este zilnic de luni până duminică între orele 08 – 20:00. Tariful pentru adulți este 20 de lei, iar pentru copii 15 lei.

„Oamenii își doresc de obicei ca apa să fie caldă, curată și să fie tuns gazonul. Să dispunem de o gamă cât mai largă a băuturilor și a mâncării. Încercăm să fim cât mai prompți cu clienții, să avem curățenia la un nivel cât mai ridicat, iar pe viitor ne dorim să modernizăm tot ștrandul prin reînnoirea bazinului și să aducem astfel îmbunătățiri”, declară managerul ștrandului Clujana, Robert Domocoș.

De asemenea, ștrandul Grigorescu este deschis zilnic, între orele 09:00-20:00 (cu ultima intrare la ora 19:00). Clujenii sunt așteptați să se relaxeze la cele două bazine exterioare (de dimensiune mică și mijlocie), iar din amenajările bazei de agrement pot fi amintite plaja din gazon, șezlonguri, hamace și tobogan cu apă. Spațiul de joacă pentru copii este dotat cu echipamente de joacă și nisip, iar pavajul este cauciucat. Intrarea este 15 lei pentru adulți și 6 lei pentru copiii până în 12 ani.

O altă variantă de bălăceală este Aqua Park Florești. Cu o suprafață de aproximativ 5000 mp, parcula cvatic are bazine pentru copii cu jocuri de apă, piscina pentru adulți de 1,5m adâncime cu vârtejuri și hidromasaj, tobogane de 115m, respectiv 70m  lungime pentru amatorii de adrenalină, restaurant și bar. Șezlongurile, colacii, umbrelele și vestiarele cu dulapuri sunt la îndemâna clienților.

„Avem tobogane, patru bazine încălzite și două spații pentru jacuzzi. Știți cum e, când este vreme bună avem clienți, când plouă nu vine nimeni. Avem o capacitate de 500 de șezlonguri. Dorința oamenilor este ca apa din bazine să fie caldă și curată. Pe viitor ne dorim să acoperim Aqua Park-ul. Până atunci noi așteptăm clienții să vină, deoarece putem satisface dorințele tuturor categoriilor de vârstă. Cei mici se pot juca liniștiți în tobogane, apa având o temperatură foarte bună”, declară managerul Aqua Park.

Programul este luni până duminică între orele 10:00 – 20:00. Tariful pentru adulți de luni până vineri este 30 de lei, iar în weekend 40. Tariful pentru copii (între 3-14) ani este de 25 de lei, iar cei sub 3 ani intră gratuit.

Ceva mai intime și mai puțin aglomerate, piscinele private sunt la mare căutare. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Sun Garden  Resort, din Baciu, unde intrarea costă 60 de lei în timpul săptămânii, iar în weekend 90 de lei de persoană. Tariful include un șezlong și un prosop, iar copiii beneficiază de reducere de aproape 50%.

Mai nouă și mai exclusivistă este piscina Sun Tropez din Sălicea. Aici, accesul general costă 30 de lei în timpul săptămânii și 50 de lei în weekend, dar pentru un confort sporit se poate opta pentru baldachin și o sticlă de spumant, iar costul ajunge la 200 de lei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza