Avertizare de la Compania de Apă Someș: Nu udați grădinile! Alții vor rămâne fără apă de băut!

by Cristina Mihaila

Seceta din ultima perioadă pune în pericol alimentarea cu apă a localităților din județul Cluj, atrage atenția Compania de Apă „Someș”. Operatorul subliniază faptul că utilizarea apei potabile, din rețeaua publică, în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor casnice, poate avea ca efect întreruperea alimentării cu apă pentru unii utilizatori.

”Odată cu venirea sezonului cald, Compania de Apă „Someș” a constatat o creștere tot mai accentuată a consumului de apă în rândul populației, cu mult peste necesarul strict casnic din perioadele cu regim termic normal. Această creștere este înregistrată, în special, în zona rurală a ariei deservite, ceea ce demonstrează faptul că cea mai mare parte a acestui consum se datorează utilizării apei pentru activități agricole, de grădinărit și zootehnice: udarea grădinilor, serelor, livezilor, curților, pentru fermele de animale, etc.
În acest context, adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole, folosind, pe cât posibil, apa din alte surse alternative: fântâni, puțuri, apa pluvială colectată etc. Dacă nu se fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, 𝘦𝘹𝘪𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘤𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘤𝘦𝘵𝘢𝘵𝘦𝘯𝘪 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘦 𝘥𝘳𝘦𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘷𝘪𝘵𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘣𝘢𝘶𝘵, 𝘴𝘱𝘢𝘭𝘢𝘵, 𝘴𝘪 𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪”, transmit reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 19/06/2022 - 09:58

Hai nu mai mintiti????si Tarnita si Belis SUNT PLINE OCHI…!! CHIAR NU VA ESTE RUSINE????dupa ce a-ti mai scumpit odata apa..ca sa dati banii la firmele CAPUSA pe care le agreati…!!!

Raspunde

Comenteaza