Avertizare de ger pentru întreaga țară. În Transilvania temperaturile vor coborî până la -20 de grade Celsius

by admin

Meteorologii au emis luni dimineață o avertizare de ger și vânt, valabilă pentru întreaga țară. Avertizarea va fi valabilă începând de luni seara, de la ora 20:00 și până miercuri dimineața, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade Celsius.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

De asemenea, ANM a emis un cod galben de vânt pentru Carpații Meridionali și Orientali și pentru zona Moldovei.

De luni, de la ora 10:00, până marți, la ora 2:00, va fi în vigoare un cod galben de vânt în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri. În aceste zone, vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 70-90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Un cod galben de vânt a fost emis și pentru zona Moldovei, luni, până la ora 20.00. Pe parcursul zilei, în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55-60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza