Avalanșă de evenimente anulate de coronavirus la Cluj

by admin

Epidemia de coronavirus închide din ce în ce mai multe localuri, instituții de cultură și anulează mai toate evenimentele anunțate pentru primele săptămâni de primăvară la Cluj-Napoca.

Unul dintre primele anunțuri de acest tip a venit din partea organizatorilor târgului de carte Gaudeamus, programat la Cluj-Napoca pentru perioada 1-5 aprilie. Evenimentul de pe Facebook a fost anulat săptămâna trecută, fără alte explicații. Ar fi trebuit să fie cea de-a 21-a ediție.

Și Opera Națională Română (ONR) din Cluj-Napoca și-a anulat spectacolele lunii martie 2020, în urma consultării cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

„Având în vedere Hotărârea nr. 6/ 06.03.2020 emisă de Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, privind interzicerea manifestărilor și evenimentelor publice și private, în contextul răspândirii virusului COVID-19, Opera Națională Română din Cluj-Napoca suspendă spectacolele lunii martie 2020: „Carmina Burana” de C. Orff (11.03.2020), „Turandot” de G. Puccini (15.03.2020), „Boema” de G. Puccini (18.03.2020), „Bal mascat” de G. Verdi (20.03.2020), „Maria de Buenos Aires” de A. Piazzolla (29.03.2020) și proiectul educativ „Să descoperim Opera și tainele ei!” (30.03.2020). Această decizie a fost luată în urma consultării Direcției de Sănătate Publică, aceasta neautorizând desfășurarea acestor spectacole, în calitate de organ abilitat să aprobe organizarea tuturor evenimentelor publice pe raza județului Cluj, în funcție de o serie de parametri: natura evenimentului, numărul participanților, grupa de vârstă a acestora, posibili factori de risc șa. Opera Națională Română din Cluj-Napoca respectă obligațiile, recomandările și demersurile aferente lor, ca fiind o măsură de prevenție, pentru siguranța publicului spectator și a personalului instituției noastre”, au anunțat oficialii ONR.

Se suspendă spectacolele Teatrului „Puck”

Nici la Teatrul de Păpuși „Puck” nu vor mai avea loc spectacole în perioada următoare.

„În baza recomandărilor DSP Cluj și ținând cont de situația actuală a răspândirii coronavirusului, pentru protejarea publicului și a angajaților, Teatrul de Păpuși „Puck” își suspendă spectacolele din perioada următoare”, au anunțat reprezentanții instituției.

Și cei de la Mini Reactor au decis să nu mai organizeze spectacole în următoarele săptămâni

„Din motive de siguranță, toate evenimentele din luna martie se vor anula. Vă încurajăm să respectați normele de igienă de bază și să ne vedem cu zâmbete largi după această perioadă”, au precizat aceștia.

Concertele de la filarmonică se amână

Filarmonica de Stat Transilvania a decis, de asemenea, (în urma ședințelor de Consiliu de Administrație din 9 și 10 martie pe baza situației de urgență și ținându-se cont de Hotărârea nr. 6 din 09.03.2020, dată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și a recomandărilor DSP Cluj privind siguranța participanților la evenimentele publice de pe raza Județului Cluj, suspendarea tuturor concertelor programate în intervalul 10- 31 martie.

Târgul de Cariere va avea loc mai încolo

Răspândirea coronavirusului i-a determinat și pe organizatorii de evenimente să le amâne data de desfășurare.

„ Datorită noii situații naționale privind siguranța și sănătatea populației, am decis să reprogramăm evenimentul Târgul de Cariere Cluj, planificat pe 17-18 martie la BT Arena. Evenimentul este reprogramat în partea a doua a lunii mai, urmând ca în zilele următoare să anunțăm data oficială la care acesta va avea loc”, au anunțat organizatorii.

S-a închis și Oserul

Și pasionații de chilipiruri, lucruri second hand sau antichități mai au de așteptat până să se poată bucura de târgurile de vechituri organizate până nu demult la Cluj.

„Primăria Cluj-Napoca, în aplicarea Hotărârii nr. 6 din 09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus emisă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și a solicitării RADP Cluj-Napoca, dispune suspendarea Pieței de Vechituri (Oserul) în perioada 9 – 31 martie 2020. Abonații vor beneficia de o prelungire a abonamentului cu perioada de timp pentru care Piața de Vechituri nu va funcționa”, au anunțat oficialii municipalității clujene.

În primele două luni ale acestui an, târgul de pe strada Bobâlnei nr. 65 a fost frecventat de aproximativ 3.800 persoane.

Anulări și amânări de evenimente în cluburi

Cele mai importante cluburi clujene anunță că renunță la evenimentele programate în această perioadă sau le amână.

„Sănătatea și siguranța voastră sunt prioritare pentru noi, așa că vrem să ne asigurăm că vă puteți distra fără nici o grijă la petrecerile noastre. De aceea, am hotărât să amânăm evenimentele din perioada 13-31 martie (vă vom comunica datele evenimentelor reprogramate în cel mai scurt timp posibil). Vă promitem că, de îndată ce măsurile preventive se anulează, revenim în forță cu cele mai tari petreceri și concerte!”, se arată pe pagina de Facebook a celor de la NOA.

Situația este similară și la FORM Space.

„FORMeri de pretutindeni, așa cum v-am spus, am fost și suntem într-o continuă comunicare cu Direcția de Sănătate Publică. În urma deciziilor recente la nivel național, vrem să vă anunțăm că am decis să AMÂNĂM evenimentele de la /FORM Space pentru moment”, au scris oficialii localului.

Un anunț foarte asemănător a fost postat și pe pagina celor de la Midi.

”Către toți Midi-eni, așa cum v-am spus, am fost și suntem într-o continuă comunicare cu Direcția de Sănătate Publică. În urma deciziilor recente la nivel național, vrem să vă anunțăm că am decis să AMÂNĂM evenimentele de la Midi pentru moment. Am luat această decizie pentru că ne dorim să respectăm recomandările făcute de experți și să ne putem desfășura activitatea în deplină siguranță, atunci când va fi posibil”, se arată aici.

UPDATE: Și localul clujean Chouette a anunțat că renunță la un eveniment.

„Mes chers, așa cum știți respectăm atât codul vestimentar cu strictețe, cât și sfatul autorităților. În urma măsurilor preventive adoptate, evenimentul La Renaissance va fi ANULAT”, se arată pe pagina de Facebook a localului.

UPDATE: Se închide și Muzeul de Artă

Și Muzeul de Artă Cluj-Napoca a anunțat că se vede nevoit să anuleze desfășurarea activităților și evenimentelor cu public, până în ziua de 31 martie 2020, inclusiv.

„Ne cerem scuze față de publicul nostru, de parteneri și de colaboratori și ne exprimăm speranța că ne vom relua activitatea obișnuită, în cel mai scurt timp posibil”, au arătat reprezentanții instituției.

UPDATE: Și Naționalul clujean și-a suspendat spectacolele

Teatrul Național din Cluj-Napoca a anunțat, în urma celor mai recente informații furnizate de Departamentul pentru Situații de Urgență, suspendarea tuturor spectacolelor și evenimentelor programate a avea loc în luna martie 2020.


Spectatorii care au achiziționat bilete la spectacolele lunii martie pot să le returneze la Agenția de bilete a Teatrului Național (din incinta Cinematografului Victoria) sau pe printr-un e-mail trimis la adresa biletmaster@eventim.ro, în funcție de metoda prin care acestea au fost achiziționate, până cel târziu în data de 31 martie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza