Autostrada Sebeș-Turda va fi circulabilă anul acesta. Ministrul transporturilor: “În acest moment, lotul este finalizat în proporție de 25%”

by admin

După spusele ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, proiectul autostrăzii Sebeș-Turda va fi gata în decursul acestui an. Finalizarea autostrăzii care leagă județele Cluj – Alba face parte din proiectul inclus în bugetul de 8 miliarde de lei pe care România îi are la dispoziție în acest an pentru infrastructura rutieră și feroviară. Acestă sumă reprezintă fonduri europene nerambursabile și contribuție națională.

“Nu este o mândrie pentru noi, deoarece acest contract pentru lotul 2 a fost semnat în 2014, iar la finalul anului 2016 trebuia să fie gata. Să fie terminat acum, în 2021, este trist pentru țara asta. Ar însemna ca în acest an să avem o autostradă completă de la Sebeș la Turda, lotul fiind acum finalizat în proporție de 25%. De asemenea, între Târgu-Mureș și Ungheni vor fi 10 km din Autostrada Transilvania (A3), dintre care 5 km de autostradă și 5 km de drumuri de legătură.

Mă lămurisem de ce nu avem autostrăzi în România înainte de a ajunge la minister. De opt ani mă uit la acest domeniu şi cunosc ce se întâmplă în domeniu. Lipseşte sau a lipsit foarte mult capacitatea instituţională, competenţa, profesionalismul, apoi natura în sine a domeniului. Oamenii nu mai au răbdare. Au fost ani de zile când nu am reuşit să absorbim fonduri europene, dar anul acesta îmi doresc să fie recordul în materie de sume investite în infrastructura rutieră şi feroviară”, a explicat ministrul Cătălin Drulă într-un interviu la TVR.

Vă reamintim că lotul 1 al A10, între nodurile rutiere Sebeș – Alba Iulia Nord, a fost deschis în luna decembrie 2020. După ce în cursul acestui an va fi finalizat și lotul 2, autostrada A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

clujean 27/01/2021 - 17:19

Acuma hai sa nu trecem dintr-o extrema intr-alta. Lotul 2 este mult mai mult de 25% gata. Eu zic undeva la 60%. Cele 2 poduri peste Mures sunt gata, la nodul de la Teius se lucreaza sustinut si mai e bucata aia prapastioasa (cu alunecari de teren) de la Oiejdea-Santimbru. In rest, portiunile doar cu terasament sunt gata, pe o portiune destul de mare e deja turnat un strat de asfalt.

Raspunde
Mihai Nicolae 28/01/2021 - 15:06

Bravo, ne bucurăm!
Legătura cu Cluj, de ce este minimalizată?
Se ştie de zeci de ani, că Feleacul, distruge autovehicule şi vieți omeneşti ! Chiar nu vă pasă?
Întrebarea este pusă şi pentru dl.primar Emil Boc.

Raspunde
Fechete Adrian 28/01/2021 - 22:31

Cum să fie 25%. În 6 ani doar atât și restul anul acesta?. Este undeva la 70%.Se va deschide circulației anul acesta

Raspunde

Comenteaza