Autoritățile vin în ajutorul românilor din Italia. Curse charter puse la dispoziția acestora

by admin

Autoritățile de la București vin în ajutorul cetățenilor români din Italia, care au fost afectați de închiderea granițelor și de suspendarea curselor aeriene spre și dinspre Peninsulă. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor au identificat mai multe variante de transport aerian prin care aceștia se pot întoarce în țară.

Este vorba de cetățenii români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri și care au rămas fără locuri de muncă, precum și de cetățenii români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a rămâne pe teritoriul italian și care ar trebui repatriați în cel mai scurt timp.

O primă cursă aeriană va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020. Mai multe detalii privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus.

Autoritățile fac un nou apel către cetățenii români privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandă turiștilor români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

De asemenea, cetățenii români sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și responsabilitate și să evalueze în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea revenirii acestora în țară. 

Autoritățile fac apel și la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state, în condițiile în care deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza