Autoritățile trag un semnal de alarmă: „Anunțați rudele și prietenii să nu vină acasă de sărbători. Automat vor sta în izolare alături de familie”

by admin

Prefectul județului, Mircea Abrudean, a transmis un mesaj ferm către toți clujenii din străinătate. Acesta le-a sugerat să nu se întoarcă acasă de sărbători, deoarece vor fi nevoiți să stea izolați alături de familie la domiciliu sau în carantină, neavând șansa să se bucure de vacanță.

„Dragi cetățeni clujeni, vă rog foarte mult să vă anunțați rudele, cunoștințele sau prietenii care intenționează să vină acasă de sărbători, că nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia, pentru că automat și familia va intra în izolare la domiciliu sau în carantină, în locații special amenajate. Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine”, a declarat prefectul Clujui, Mircea Abrudean.

„Începând de duminică, 15.03.2020, ora 21:00, toți cetățenii care vin  din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu. Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, lista fiind actualizată în permanență. În acest moment, lista cuprinde următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări, vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile”.

De asemenea, prefectul face un apel la calm către toți cetățenii Clujului cu privire la instituirea stării de urgență: „Trebuie să înțelegem că starea de urgență a fost instituită cu un scop foarte clar. În primul rând, pentru a scurta termenele pentru achiziția de materiale, substanțe și medicamente de protecție, pentru a întări autoritatea și funcționalitatea insituțiilor statului care monitorizează direct această situație. Nu trebuie să ne facem probleme la unele dezinformări care apar în spațiul public. Nu vom vedea armata pe străzi, nu se vor restricționa alimente, medicamente sau combustibil, așa cum în mod eronat circulă informații false. Stocuri sunt suficiente pentru alimente și medicamente. Nu trebuie să-și facă nimeni niciun fel de problemă. Această stare de urgență are ca rol exclusiv facilitarea și întărirea capacității operaționale a autorității pentru a funcționa cât mai eficient în combaterea coronavirusului de la nivelul României”, încheie Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza