Autoritățile iau măsuri pentru a evita alte situații precum cea de la Aeroportul Cluj

by admin

Autoritățile iau măsuri pentru a evita alte situații precum cea de pe aeroportul din Cluj, unde mii de persoane s-au înghesuit pentru a pleca la muncă în Germania. Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că toate transporturile aeriene urmează a fi autorizate de Ministerul Transporturilor.

„Am fost martorii unei situații de la Cluj, o situație neplăcută. Pentru a evita ceea ce am văzut la Cluj, autoritățile competente precum Ministerul Transporturilor vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Prin articol, competența totală pentru decizia calendarului de aterizare- decolare intră în competența Ministerului Transportului”, a explicat Vela.

De asemenea, ministrul Marcel Vela a anunțat că suspendarea zborurilor comerciale către și dinspre Spania va fi prelungită cu încă 14 zile, începând cu data de 14 aprilie.

„Am prelungit măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale”, a declarat oficialul.

Măsura se va aplica cu condiția ca starea de urgență, care se termină pe 15 aprilie, să fie prelungită, așa cum a anunțat deja președintele Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Ştefan 10/04/2020 - 11:26

Românii sunt “invitaţi” să nu vină în ţară de Paşti, să nu meargă la Slujba de Înviere, dar dacă interese oculte o cer, nu este o problemă ca oamenii să stea înghesuiţi în autocare, aeroporturi si avioane.

Raspunde

Comenteaza