Au reînceput lucrările la secțiunea Chețani- Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania

by admin

Antreprenorul general Strabag a început lucrările pentru finalizare lotului Chețani- Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Lotul era la aproape 40% execuție în momentul în care CNAIR a decis rezilierea contractului cu Straco și reatribuirea lucrărilor, scrie economedia.ro.

Noul antreprenor general, Asocierea Strabag-Geiger Transilvania, are la dispoziție un termen de 18 luni pentru finalizarea lucrărilor, dar, cu o mobilizare bună în șantier, sectorul de autostradă ar putea fi deschis în decembrie 2023, cu jumătate de an înainte de termen. O dată cu finalizarea acestui lot se va putea circula doar pe Autostrada Transilvania de la Târgu Mureș la Cluj-Napoca și doar pe autostradă de la Târgu Mureș la Holdea, în județul Hunedoara (pe A3, A10 și A1).

Compania de Drumuri a semnat în toamna anului trecut cu Asocierea Strabag- Geiger Transilvania contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor (rest de executat) pe lotul Chețani- Câmpia Turzii, oferta fiind de 420 de milioane lei, iar durata de 21 de luni, trei luni proiectare și 18 luni execuție. La rezilierea contractului cu Straco, progresul fizic era de 38%, dar cu mare parte din structuri ridicate. Pe acest lot vor fi construite două poduri, șapte pasaje și un nod rutier la Chețani, în județul Mureș.

Sursa foto: peundemerg.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza