Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Vezi care sunt criteriile de departajare

by Oana Spiru

Înscrierile la clasa pregătitoare încep joi, 11 aprilie, și țin până pe 14 mai 2024, potrivit calendarului oficial. În această perioadă, părinții completează cererea-tip de înscriere, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor. Pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2024, părinții au obligația de a-i înscrie în clasa pregătitoare.

Cererea-tip a fost publicată de Ministerul Educației. Completarea online poate fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, inscriere.edu.ro, document activat astăzi.

Cererea cuprinde următoarele timpuri de date: date privind solicitantul (părinții sau reprezentantul legal), date privind copilul, date privind înscrierea în clasa pregătitoare, date despre frații/surorile copilului, criterii generale de departajare și informații suplimentare.

Criterii generale de departajare pentru clasa pregătitoare 2024

– existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
– existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului în raport cu care s-a instituit o măsură de protecție specială, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;
– existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
– existența unui frate/unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.

Conform edupedu.ro, criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ și se aplică, după aplicarea criteriilor generale. Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ indică documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării/validării cererii-tip de înscriere, conform procedurii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza