Atenție pe cine lăsați în casă. O bătrână a fost furată de doi presupuși instalatori

by admin

O bătrână din Cluj a rămas fără 4.200 de lei, după ce a lăsat în casă doi bărbați care au venit să îi verifice instalația de apă. Poliția încearcă să dea acum de urma celor doi infractori.

„Joi, 9 ianuarie, în jurul orei 17:20, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că în data de 6 ianuarie 2020, în jurul orei 14:00, două persoane necunoscute, pretinzând că verifică instalația apei potabile, au pătruns cu acordul persoanei vătamate – o femeie de 83 de ani, din Cluj-Napoca- în locuința acesteia, şi profitând de neatenţia sa, au sustras  dintr- un dulap suma de 4.200 lei.

În continuare se fac cercetări pentru identificarea celor implicați și tragerea acestora la răspundere penală pentru comiterea infracțiunii de furt, faptă prevăzută de Codul Penal”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

Polițiștii le recomandă cetățenilor, și în special persoanelor în vârstă, să verifice atent identitatea și calitatea celor care se prezintă drept angajați ai primăriei sau ai firmelor de utilități. 

„Declinarea de calități oficiale false este un mod de înșelăciune, combinat cu furtul din locuințe; este realizată de către persoane care pretind ca sunt reprezentanți ai firmelor de apă, electricitate, gaz, primărie sau că prestează anumite activități sau servicii obligatorii (deratizare, verificări centrale termice, verificări instalații gaz, coșerit) având asupra lor elemente de identificare pretins a fi emise de către instituțiile respective dar care sunt contrafăcute.

Intră în locuință cu permisiunea victimelor și desfășoară activitățile respective, solicită plata și observă de unde au luat banii. În acest context, autorii fac în așa fel încât să distragă atenția proprietarilor și sustrag sume de bani și bunuri de valoare din casă”, au descris polițiștii modul de operare al infractorilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza