Astăzi începe distribuirea cardurilor de energie! Ce sume vor primi beneficiarii?

by Christian Suciu

Începând de astăzi Poșta Română va distribui cardurile de energie către cele 4 milioane de beneficiari români. Acestea vor putea fi utilizate pentru plata facturilor curente sau restante la energie de orice fel (electrică, termică, gaze, lemne de foc, etc.) până la finalul anului. Deținătorii cardurilor vor primi astfel un ajutor financiar de 1400 de lei pentru plata facturilor la energie, ce vor fi distribuiți în două tranșe, una în februarie și alta în septembrie.

Categoriile sociale ce vor beneficia de acest ajutor financiar pentru plata facturilor sunt pensionarii de peste 60 de ani, a căror pensie nu depășește 2000 de lei, pensionarii invalizi a căror pensie nu depășește 2000 de lei,  persoanele cu handicap în formă gravă, accentuată sau medie cu venituri sub 2000 de lei precum și familiile ce primesc alocație de susținere și cei care încasează ajutor social.

Posesorii cardurilor vor putea plăti facturile inclusiv în mediul online cu ajutorul unei aplicații informatice a Poștei Române în care aceștia își vor putea încărca familiile cu alocație de susținere și cei care încasează ajutor social. Potrivit Ministrului Investițiilor Marcel Boloș, persoanele care întâmpină dificultăți în privința plății online vor putea efectua plata cu ajutorul poștașilor care vor avea în permanență asupra lor, cititoare optice pentru ca plata să poată fi efectuată instant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza