Astăzi este ziua mondială a cercetășiei! Ce înseamnă această zi pentru comunitatea cercetașilor:

by Christian Suciu

Ziua de 22 februarie este considerată Ziua Mondială a Cercetășiei fiind totodată cea în care Robert Baden-Powell a dat naștere ”mișcării scouts” punând punct carierei sale militare pentru a a începe o misiune de promovare a păcii, a teamworkului și autodesăvârșirii .

În 1907 Baden-Powell a creat pe insula Brownsea o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educaţie non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă şi dezvoltarea prin forţele proprii. Astfel a apărut “Cercetăşia”, o mişcare care, în scurt timp, a crescut ca amploare pretudinteni în lume inclusiv în România.

Petru Boilă, este clujean și reprezintă Asociația ”Cercetașii Munților” în calitate de șef al clanului de drumeți Pier Giorgio Frassaticare din cadrul grupului Fericitul Iuliu Hossu iar potrivit declarațiilor sale această zi este un veritabil memento pentru membrii acestei mișcări de pretutindeni:

” Pentru noi, pentru cercetași această zi ne aduce aminte să fim în primul rând recunoscători față de Baden-Powell fiind ziua sa de naștere iar întreaga comunitate a cercetașilor cunoaște ceea ce acesta a realizat dar și ce a lăsat mai departe. Trebuie să ne amintim că numeroase lucruri pe care le primim vin din eforturile unora, iar datoria noastră este să ducem mai departe această moștenire și să lăsăm lumea un pic mai bună, după cum zicea și el, și să încercăm să fim mereu prezenți pentru ceilalți. Ziua de azi ne reamintește cine suntem și care este misiunea noastră a cercetașilor precum și care sunt idealurile în care credem și aspirăm prin eforturile noastre din fiecare zi.” a declarat Petru Boilă, membru al Asociației ”Cercetașii Munților”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza