Asociația Pro Infrastructură: „Record mondial negativ pe Autostrada Transilvania. Încă o licitație a fost anulată”

by admin

Asociația Pro Infrastructură vorbește despre un record mondial negativ pe tronsonul Chiribiș- Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania. Reprezentanții Asociației au confirmarea că CNAIR a decis să anuleze încă o licitație pentru cei 26,35 kilometri de autostradă, pe care îi consideră blestemați.

„Nu știm sigur dacă este o premieră planetară, dar poate ne spuneți voi dacă mai există în lume alt proiect de infrastructură de transport început în teren în urmă cu 18 ani și trecut printr-o acordare directă (Bechtel), două rezilieri de contract (Bechtel și Corsan-Corviam) și trei licitații (lansate în mai 2014, august 2017 și decembrie 2020). Urmează a… patra!”, au scris cei de la API pe rețelele de socializare.

Reprezentanții Asociației au explicat și motivele pentru care și cea de a treia licitație a fost anulată.

„Erbașu, câștigătorul inițial, a fost contestat și contestatarul, Drum Asfalt-Trameco (grupul Selina), a câștigat definitiv descalificarea ofertei Erbașu. Iar în 26.07.2022, conform datării documentului, CNAIR declară inadmisibilă oferta Drum Asfalt-Trameco.

Motivul? Din ce informații avem, NU din cauza certificatului negativ rezultat din rezilierea contractului pe lotul vecin, Chiribiș-Biharia, ci pentru modalitatea de calcul a experienței similare (valoare proiecte similare construite anterior) a partenerului spaniol din asociere. Rezultat automat? Anularea procedurii. Decizia CNAIR poate fi atacată de Drum Asfalt-Trameco în termen de 10 zile de la comunicare. La această oră nu știm când/dacă a fost comunicată, deci nu putem spune cert dacă perioada legală de atac s-a scurs sau nu.

Solicităm CNAIR să clarifice public dacă asocierea Drum Asfalt-Trameco a făcut sau nu contestație,” au mai explicat reprezentanții API.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza