Asistentă de la UPU Cluj, confirmată pozitiv cu coronavirus

by admin

O asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. După ce la Suceava, București și Focșani, s-au înregistrat cazuri de cadre medicale infectate, a urmat Clujul.

Asistenta a intrat în contact cu o pacientă care, la data de 22 martie a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Asistenta medicală a avut sarcina de a monta cateter periferic (branulă), procedură care, conform reprezentanților UPU a durat mai puțin de 15 minute, cu echipament mască și mănuși. Pacienta nu era suspectă COVID-19 la momentul respectiv.

„Din momentul comunicării confirmării etiologiei COVID-19, împreună cu DSP Cluj, s-a procedat la identificarea personalului medical care a asistat pacienta, identificată ca fiind pozitivă. Astfel, 8 persoane au avut contact direct cu pacienta, însă au folosit mască și mănuși. S-a cerut acceptul DSP pentru recoltarea probelor de la aceștia. Acestor persoane s-au adăugat personalul medical și auxiliar care a lucrat în acea zi cu colegii.

În total, s-au recoltat probe de la 18 angajați UPU. Rezultatele acestei recoltări au fost comunicate telefonic, în data de 24.03.2020, în jurul orei 18, de către Dr. Moisescu, director DSP Cluj, care a anunțat pozitivarea unei singure colege, asistent medical”, transmite Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Conform reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență, alături de UPU, care au îngrijit pacienta, au fost testați 6 angajați ai SAJ Cluj, care, la rândul lor, au purtat mască și mănuși, iar rezultatele acestora fiind negative.

La acest moment, încă trei probe sunt în lucru, dar acestea nu sunt din rândul personalului care a îngrijit direct pacienta.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza