VIDEO Aplicație mobilă capabilă să detecteze și să decidă cine poartă mască sau nu, creată de un IT-ist din Cluj

by admin

Oricat de bine intenționați am fi există situații în care uităm să purtăm masca. Având în vedere faptul că masca este obligatorie și de multe ori ne trezim că nu o purtăm, un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio. De astăzi aplicația este disponibilă și în play store. 

„Lucram încă de anul trecut la un produs intern Milnesium bazat pe computer vision. Când autoritățile vorbeau că după ieșirea din carantină va fi recomandată masca ne-am gândit la cat de util ar fi o astfel de aplicație. Astfel, am rupt o bucată din proiectul pe care deja îl dezvoltăm și am făcut modificările necesare astfel încât să adaptăm soluția pentru acest mod de folosire”, declară pentru Servus Cluj, Florin Jurchiş. 

Dacă la început era doar versiunea pentru calculator, Florin Jurchiş a îmbunătățit aplicația și a lucrat în paralel și la versiunea Mobilă. 

„Aplicația se bazează pe inteligenta artificiala și este capabilă să detecteze și să decidă cine poartă mască sau nu și să ridice o alertă vizuală și audio care se repetă până când toate persoanele din cadru poartă mască. Aplicația nu procesează date personale și respectă gdpr. De asemenea, varianta mobilă poate funcționa în telefon fără cartela sim sau conexiune la internet. Totul se realizează în sistem închis și nu se comunică nici un fel de date”, mai spune IT-istul. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza