Ape reziduale deversate intre case, la cativa km de Cluj-Napoca. Proprietarii din zonă au facut zeci de sesizari, dar degeaba

by Oana Spiru

Un miros îngrozitor persistă într-o zonă de case din comuna Apahida de mai bine de 1 an. Oamenii disperaţi au făcut reclamaţii la Direcția de Sănătate Publică, la Garda de Mediu și la Primărie, însă, până la acest moment nu s-a găsit o solutie.

Conform fondatorului asociației „Alături de oameni Cluj”, Alexandru Brad, care este și proprietarul unui case din zonă, mirosul provine de la apele reziduale ale unei case din zona, în care locuiesc 25 de persoane.

In trecut, DSP a dispus amenajarea unei fose septice pentru locuinta in cauza, dar proprietarii au facut lucrari de mantuiala. Din imaginile surprinse de Alexandru Brad, teava iese pur si simplu din pamant pe terenul din vecinatate si de acolo si mirosul care se raspandeste in zona.

„Nu pot să-mi dau seama ce a făcut, dar curge tot, se infiltrează în pământ și îmi iese mie pe sub gard și îmi intră în curte. Eu vara nu pot să ies pe terasă pentru că miroase îngrozitor. Sunt roiuri de muște și țânțari, băltește apa din fosă și în fața și în spatele casei. DSP-ul încerca sa-mi explice că ei nu pot lua mostră de apă, ei fiind singurii de la stat care pot face asta”.

Conform primarului comunei Apahida, Grigore Fati, miercuri, 6 ianuarie, s-a făcut o verificare prin care s-a constat că sunt scurgeri din fose, dar există și din izvoare.

„Am luat măsuri și săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toți cei din zonă prin care le vom cere să remedieze situația. Vom aplica sancțiuni pentru cei care nu se conformează”, spune primarul.

Totodată, acesta ne-a spus că în primăvară vor începe lucrările pentru canalizare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza