Apă potabilă mai scumpă la Cluj, începând de astăzi

by admin

Se scumpește apa potabilă la Cluj-Napoca. Compania de Apă Someș a că prețul apei potabile și tarifele pentru canalizare- epurare se vor majora cu aproximativ 9% începând cu 1 iulie. Astfel, un metru cub de apă va costa 4,09 lei, în timp ce pentru canalizare- epurare un metru cub va costa 4,34 lei.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr.12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș- Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj- Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

În cadrul programului POIM Cluj- Sălaj pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare- epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a cincea finanțare în valoarea totală de peste 355 milioane euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr.79/31.05.2021. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș”, au anunţat reprezentanții Companiei de Apă Someș.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza