ANAF-ul va ține seminarii web începând din luna mai! Care sunt temele de interes

by Christian Suciu

ANAF-ul va introduce un nou serviciu electronic începând cu această lună și anume seminariile web, ce vor fi folosite pentru a îi informa pe contribuabili asupra temelor de interes. În luna mai a acestui an seminariile vor viza exclusiv completarea Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate persoanelor fizice prin completarea formularului 212.

În privința termenului depunerii declarației Unice acesta se va depune după cum urmează:

  • până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor in vederea declarării venitului realizat și stabilirii/definitivării impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale
  • până la data de 25 mai inclusiv a fiecărui an, pentru stabilirea și declararea impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza in fiecare an fiscal, precum si pentru declararea si stabilirea contribuțiilor sociale datorate
  • până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, sub sancțiunea decăderii, in cazul exercitării opțiunii privind destinația unei sume reprezentând pana la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/câștigul net anual impozabil stabilit potrivit art. 123 alin. (3) din Codul fiscal, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează in condițiile legii si a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private.
  • Declarația se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului/încheierii contractului intre părți, in cazul contribuabililor care încep o activitate in cursul anului fiscal sau al celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligația depunerii declarației unice.

Pentru completarea declarației, contribuabilii pot cere informații apelând la numărul de telefon  031.403.91.60, prin email-ul instituției sau prin canalul de Youtube unde vor fi încărcate ghiduri vizuale de completare a declarației.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza