Amintiri cu Maradona. Ce zice unul dintre tricolorii care l-au infruntat in meciul contra Argentinei, din ’90

by Cristina Mihaila

La 30 de ani de la meciul legendar dintre Romania si Argentina, fotbalistul Nelutu Sabau isi aduce aminte cum a fost sa il infrunte pe teren pe marele Maradona.

“Ca om nu l-am cunoscut, pot sa va spun ca fotbalist ce a insemnat pentru mine sa joc la Campionatul Mondial din 90 impotriva lui Maradona, un lucru extraordinar. Asteptam, mai ales cand am aflat cu cine am cazut in grupa, ne doream foarte mult cu totii sa jucam impotriva lui, era cel mai mare fotbalist din lume, si cred ca pana la urma a ramas in istorie ca cel mai valoros fotbalist. A ramas acea imagine pe care am vazut-o foarte multi ziaristi, televiziuni dau acea imagine cu mine, Maradona si Rotariu, pentru ca intr- acel meci tactica a fost ca Rotariu sa il tina pe Maradona, era cel mai potrivit, iar noi toti care eram in zona lui Maradona trebuia sa il atacam decisiv, sa fim destul de agresivi, pentru ca om la om era foarte greu sa il tii, era imposibil. Da, o amintire extraordinara, pentru cei care am jucat acel meci in 90, pentru mine a fost o experienta extraordinara”, isi aminteste Sabau.

Despre scandalurile in care a fost implicat legendarul fotbalist, care s-a stins din viata la 60 de ani, Nelutu Sabau crede ca nu ar trebui sa ii eclipseze talentul nemarginit.

“Este trist pentru fotbal, daca ne gandim pe cati a facut Maradona fericiti sicat de nefericit a fost el. Spun ca a fost nefericit, probabil cei care l-au iubit foarte foarte mult ca fotbalist nu au stiut sa ii arate iubirea, sa zic asa ca om. Pentru ca si el avea nevoie sa fie ajutat si sa aiba prieteni care sa ii spuna atunci cand greseste, sa nu ii spuna doar ce vrea el sa auda. De aia zic ca in momentele grele cand un om se confrunta cu astfel de incercari, cu astfel de vicii, trebuie sa avem curaj, sau cei care intr-adevar spunem ca ne iubim prietenii, sa avem curaj sa ii corectam si sa fim alaturi de ei”.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți afla in aceasta seara in emisiunea Forbal Look, moderată de Vlad Macicasan, începând cu ora 20:30, in direct pe Look Sport+.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza