Amenzi de sute de mii de lei după ce ITM a făcut controale pe șantierele din Cluj

by admin

Inspectorii ITM Cluj au verificat șantierele din județul Cluj, în cadrul unei campanii desfășurate la nivel național. Controalele au avut loc în perioada 9-16 iunie și au vizat în special munca „la negru”. În urma verificărilor, au fost date amenzi în valoare de aproape 600.000 de lei.

La un număr de 29 de angajatori au fost depistate 28 de persoane care prestau  activitate fără forme legale de angajare, adică „la negru”, iar o persoană a fost găsită în activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Prin urmare s-au aplicat amenzi în valoare totală de 570.000 lei pentru munca nedeclarată,  a transmis ITM Cluj.

Pe lângă angajații prinși lucrând fără forme legale, inspectorii ITM au mai dat încă 11 amenzi în valoare de 47.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind securitatea și sănătatea în muncă:

  • lipsa măsurilor de protecție colectivă pentru prevenirea căderilor de la înălțime sau prin goluri tehnologice( lipsă balustrade de protecție sau balustrade incomplete, lipsa plaselor de protecție)
  • neutilizarea  de echipamente individuale de protecție;
  • lipsa autorizației echipamentelor de muncă.

„Mai menționăm faptul că au fost sistate 2 locuri de muncă la 2 societăți, pentru pericol grav și iminent de cădere de la înălțime, au fost sistate 11 locuri de munca din cauza neutilizării echipamentelor individuale de protecție și au fost oprite din funcțiune 5 echipamente de muncă la 5 angajatori,  pentru  pericol  grav  și  iminent  de  electrocutare”, a mai transmis ITM Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza