Alin Tișe: „Mâine se va decide situația celor trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean”

by admin

În cursul zilei de mâine, Comitetul pentru Situații de Urgență al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca va purta discuții cu un comitet format din managerii de spital, pentru a putea decide soarta celor trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean. Mai exact, în urma întrunirii celor două comitete se va stabili dacă Spitalul de Boli Infecțioase va putea gestiona de unul singur toți pacienții infectați cu COVID-19, astfel încât celelalte două spitale să reintre în normalitate.

„Comitetul pentru Situații de Urgență, împreună cu acel comitet format din managerii de spital vor decide din punct de vedere managerial care este procedura pe care noi, autoritățile locale publice trebuie să o urmăm, și în ce măsură putem decide dacă numai în anumite spitale să rămână secțiile pentru persoanele infectate cu COVID-19, iar celelalte spitale să poată deservi cu restul secțiilor tuturor cetățenilor. Acest comitet se va întruni mâine și va stabili în ce măsură doar Spitalul de Boli Infecțioase va putea gestiona pacienții infectați cu COVID-19, urmând ca toate celelalte spitale să intre în normal sau dacă vor rămâne în aceeași configurație mai departe. Treaba noastră este să asigurăm suportul, finanțarea și să ne asigurăm că se cheltuiesc banii în mod eficient. Deci mâine se va decide situația celor trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean.

Dacă la nivel local, specialiștii din Comitetul pentru Situații de Urgență vor decide ca un spital să se ocupe de COVID-19 mai departe pentru că face față și restul spitalelor să intre într-o normalitate, ne vom conforma și vom susține asemenea decizie. Noi asigurăm toate resursele financiare pentru aceste spitale. Îi asigur pe medici și pe toți colegii din aceste spitale, care o parte sunt în subordinea noastră, o parte în subordinea Primăriei sau a Ministerului, că vom face tot ce ține de noi pentru a asigura un act medical de calitate tuturor cetățenilor clujeni”, a explicat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza