Alin Tișe cere regionalizare și descentralizare după scandalul privind carantinarea Timișoarei

by admin

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cere regionalizarea și descentralizarea urgentă a României, în urma discuțiilor generate de carantinarea Timișoarei. După ce CJSU Timiș a decis să ridice carantina municipiului Timișoara și a zonei periurbane, măsura a fost prelungită cu încă trei zile printr-o hotărâre venită de la București.

Decizia a fost luată de secretarul de stat Raed Arafat, care susține că prelungirea carantinei a fost recomandată de DSP Timiș și a fost avizată de INSP. Situația s-a transformat într-un scandal politic, președintele CJ Timiș acuzând autoritățile centrale că nu înțeleg realitățile din teritoriu.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, se alătură colegului său din Timiș și spune că autoritățile de la București ignoră realitățile din teritoriu și fac mai mult rău prin măsurile luate.

„Bătaia de joc de la Timiș demonstrează nevoia acută de descentralizare și regionalizare! Autoritățile centrale ignoră realitatea de la Timiș și impun decizii aberante, care nu au justificare și eficiență practică. În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor și imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau.

Dumnezeii luptei cu COVID-19, deținătorii adevărului absolut de la București, impun decizii aberante fără să țină seama de realitatea locală, socială și economică. Țara aceasta are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare”, a scris Alin Tișe pe pagina personală de Facebook.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

B 24/03/2021 - 17:52

Orice fel de raspuns la abuzurile guvernului trebuie luate de URGENTA !!!!!!!!
Demisia din aceasta mizerie de partid comunist ( pnl ) , descentralizare, revolutie !! chemati-ne in strada si vom fi acolo !
Muie pnl, MUIE guvernul romaniei, MUIE claus I si multe MUIE arabului ARAFAT !

Raspunde

Comenteaza