Alexandru Tudor a recunoscut că a favorizat FCSB într-un derby cu CFR Cluj: “Toată lumea știe că a fost PENALTY”

by admin

Alexandru Tudor, fostul arbitru, a vorbit despre un episod care a dat naştere unor contre importante în fotbalul românesc, în anul 2008, într-un derby între FCSB şi CFR Cluj. Tudor a recunoscut că, în partida terminată cu victoria FCSB-ului, scor 3-1, nu a dat un penalty pentru ardeleni. 

De acolo, de la acel moment, s-a schimbat şi viaţa lui Alexandru Tudor, care a mers pe Muntele Athos şi şi-a găsit liniştea. A reuşit să dea un alt sens vieţii sale.

”Am avut până la pauză un meci perfect, căpitanii mă respectau, echipele se comportau impecabil, jocul era cursiv, foarte frumos. Intrând cu senzaţia asta de suficienţă, de a putea controla orice şi de a crede că poţi face treaba asta de unul singur, m-am dus la pauză şi m-am relaxat. M-am întors cu lipsă de concentrare. Şi prin minutul 50 i-am spus arbitrului de rezervă: «Nu-l pui tu pe Andone să stea jos?». Adică mă ocupam de lucruri colaterale jocului.

Şi în clipa aia, fundaşul central de la CFR Cluj dă o diagonală de 60 de metri, Semedo se întâlneşte cu portarul Zapata la 55 de metri de mine şi eu văd corner, dar toată lumea ştie că a fost penalty!!!

De acolo s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câştig, această mare lovitură pe care o simţeam. Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate gestiona orice tip de meci”

După acest meci, care s-a lăsat cu un scandal imens, am ajuns la Sfântul Munte. Şi în momentul când am ajuns acolo m-am întâlnit cu un părinte care mi-a transmis gândul lui Dumnezeu prin gura lui. Am întrebat: «Noi, arbitrii, ce trebuie să facem?». Eram trei. El a închis ochii, s-a rugat şi am simţit schimbarea de 90 de grade….

Dumneata ştii ce înseamnă Liturghie? Ce fac eu în altar dumneata ai datoria să faci pe teren. Trebuie să te pregăteşti ca un preot, să te spovedeşti, să te împărtăşeşti la fiecare meci ca să aduci duhul lui Dumnezeu pe teren. Trebuie să te rogi pentru jucători, pentru spectatori, pentru antrenori, pentru toată lumea. Trebuie să aduci acest duh pe teren». Şi-am rămas şocat!”

Mi s-a întâmplat ceva extraordinar cu acel părinte. Am rămas marcat de această chestiune. Asta a făcut diferenţa între arbitrul Tudor care la primul derby avea două penalty-uri, două «roşii», 14 «galbene», scandal şi ultimii doi ani de carieră, când n-am avut niciun penalty.

Şi un singur «roşu» în ziua în care a murit nea Ilie Balaci. L-am dat afară pe unul că a înjurat de morţi şi la final jucătorul m-a felicitat la televizor» «Felicitări arbitrului că m-a dat afară!». Apare un alt comportament după ce Dumnezeu preia frâiele şi tu îl laşi. Te dai la o parte un pic şi zici «Doamne, aşază tu lucrurile!»”, a declarat Alexandru Tudor pentru TelekomSport.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza