Alerta epidemiologica! Carantina pentru romanii care vin din Marea Britanie. Zborurile vor fi suspendate

by Cristina Mihaila

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020, Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista tarilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Masura intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 00.00.

De asemenea, CNSU anunta suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, incepand de maine, de la ora 19.00 si este valabila timp de 14 zile.

Masura vine ca urmare a raspandirii unei noi tulpini de coronavirus, descoperite in Marea Britanie si care are o rata de transmitere mai mare cu pana la 70%.

Italia, Belgia, Olanda au suspendat deja zborurile care fac legatura cu Marea Britanie si acelasi lucru il vor face Germania sau Franta.


Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Vaccin 20/12/2020 - 21:04

Problema cu tulpina asta noua,este ca e doar specula. Nu s-a dat niciunde un detaliu concret despre noua tulpina,doar niste tampenii repetate prin presa “se preconizeaza”, “se presupune”, “ar fi posibil” “pana la” 70%. Astea sunt cuvintele care circula in presa din UK.

Nicunde nu este mentionat clar si fara dume de 3 lei,daca este intradevar asa sau nu. Ce comitet facut din ce si cate persoane au descoperit noua tulpina si ce dovezi clare si concrete au sa sustina aceste vorbe?

Daca ne jucam cu niste cuvinte genul “pana la” aia de fapt poate insemna de la 0 la 70%. Are sau nu are o rata de transmitere mai mare? Daca da, EXACT si SPECIFIC trebuie date acele cifre. Cum pana mea sa fortezi inchiderea unei tari asa cum se face acuma in UK, pe specula si vorbe goale?

Prin tarisoara noastra, Comitetul Național pentru Situații de Urgență pe baza de ce EXACT a luat aceasta decizie? Au citit niste dume prin presa din UK si de acolo au decis? “Gata sefu,ii punem si pe astia pe lista cu risc epidemiologic”, la care intreaba careva “dar pe ce ne bazam la modul concret? adica bine,bine ii punem pe lista,dar ce dovezi avem daca ne ia cineva la intrebari?”.

Raspunde

Comenteaza