Alertă de călătorie în Franța, din cauza unei greve generale în mai multe sectoare de activitate

by admin

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Franța. MAE avertizează că joi, 29 septembrie 2022, va avea loc o grevă generală în numeroase sectoare de activitate, iar transportul va fi dat peste cap. Se așteaptă perturbări ale circulației feroviare pe liniile, Transilien, Intercité, TER și RER, în timp ce regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) anunță perturbări ale circulației care vor dura până pe 30 septembrie, ora 07:00.

MAE recomandă cetățenilor români să consulte orarul feroviar, accesând pagina web https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/info-trafic/idf, iar pentru RATP – https://www.ratp.fr/infos-trafic.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza