Aeroportul Internațional Cluj-Napoca va avea noi echipamente pentru detectarea incendiilor

by admin

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca va fi dotat cu noi echipamente pentru detectarea incendiilor. Reprezentanții Aeroportului și cei ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem integrat de detecție și alarmare la incendiu”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Proiectul constă în dotarea construcțiilor aeroportuare cu echipamente de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, interconectate prin fibră optică într-un singur sistem integrat de detecție și alarmare.

Noile echipamente de detecție și alarmare a incendiilor vor asigura detectarea în timp scurt și cu o precizie ridicată a zonei unde apare o situație de urgență, ceea ce va determina reducerea timpilor de intervenție a personalului din cadrul serviciului privat pentru situații de urgență a aeroportului și vor asigura creșterea nivelului de siguranță pe aeroport”, se arată într-un comunicat al aerportului clujean.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 779.486,44 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 544.123,26 lei.

Proiectul are o perioadă de implementare de 38 de luni, respectiv între 1 august 2020 – 30 septembrie 2023.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza