”Adoptarea Legii Offshore este cel mai important pas spre independența energetică a României” susține Ministrul Energiei, Virgil Popescu

by Christian Suciu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a subliniat importanța Legii ”Offshore” adoptate în cursul zilei de ieri în Camera Deputaților spunând că aceasta va reprezenta un pas crucial în procesul asigurării independenței energetice a țării și chiar în economia acesteia prin exportul surplusului de gaze.

” Astăzi am votat în Camera Deputaților, alături de o largă majoritate, Legea Offshore. Este poate un pas – cel mai important – pe care îl facem spre independența energetică. De fapt putem spune că odată ce investițiile încep în Marea Neagră, România va deveni independentă energetic, vom produce mai multe gaze naturale decât consumăm, iar surplusul de gaze naturale poate fi livrat în străinătate.” a transmis ministrul.

Acesta este de părere că România va putea deveni un furnizor regional pe piața energetică iar crearea locurilor de muncă va aduce beneficii bugetului de stat.

” Legea aduce stabilitate și predictibilitate, un mediu de impozitare prietenos și sunt convins că va ajuta investitorii să se decidă să investească. Mai mult, protejează interesele naționale ale României – în caz de criză energetică putem interveni și redirecționa gazele către consumul intern și, de asemenea , impune un control asupra contractelor bilaterale.(…) Cred că este o lege în care atât statul, cât și investitorii trebuie să câștige și ne așteptăm să se poată lua o decizie de investiții.

România câștigă din redevență – care este undeva la 13 la sută – din impozitul suplimentar pe venit, România câștigă din impozitul pe profit al companiilor, din numărul de locuri de muncă care se vor crea. Bugetul de stat câștigă din impozitul pe forța de muncă și eu. cred că cel mai important lucru – România devine independentă energetic și nu vom mai avea probleme de aprovizionare cu gaze naturale.” a declarat Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza