Acțiuni de deszăpezire și de prevenire a poleiului desfășurate pe drumurile județene

by Christian Suciu

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 7 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă din cauza averselor sub formă de ploaie, ninsoare și a ceții înregistrate în ultimele ore ale nopții și primele ore ale dimineții.

Sunt afectate, cu preponderență, drumurile situate în zona de munte a județului, dar se acționează, inclusiv prin revizii, și în zonele aflate în apropierea limitei cu județul Sălaj.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 6 decembrie, s-a acţionat pe 6 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 2 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 7 drumuri județene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 2 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 9 drumuri județene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri județene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în acest moment se intervine pe 8 drumuri județene cu un utilaj, iar pe drumurile judeţene situate în zona Dej se intervine pe 3 drumuri județene cu 2 utilaje, fiind vizate drumurile care fac legătura cu județul Sălaj.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza