Acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor în Cluj-Napoca

by admin

O acțiune de dezinsecție a domeniului public și privat din Cluj-Napoca va avea loc în această lună.

„Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice. Operațiunea se va desfășura în perioada 9-31 mai 2022, între orele 22:00- 06:00, în funcție de condițiile meteorologice”, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca.

Produsele folosite sunt CYMINA PLUS pentru activitatea de dezinsecție – combatere țânțari și VECTOBAC WG pentru activitatea de delarvizare. Produsele menționate  se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

„Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice”, se mai arată în comunicatul menționat.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 07/05/2022 - 00:40

Campania de dezinsectie va fi si impotriva capuselor ???
In Cluj s-a ajuns la situatia ca, mai degraba trebuie sa-ti fie frica de capuse decat de tantari !
De cativa ani s-a ajuns la situatia ca poti lua capuse chiar si in parcurile din oras !
Multe asemenea “capuse de parc” a trebuit sa scot si eu.

Raspunde

Comenteaza