Acțiune de amploare organizată de IPJ cu ocazia Slujbei de Înviere în cele peste 130 de biserici din Cluj. Câți polițiști și jandarmi vor fi angrenați la manifestările publice

by Cezar Leizeriuc

În perioada Sărbătorilor de Paște, 1.000 de polițiștii și jandarmii clujeni vor acționa pentru menținerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea oricăror fapte antisociale, prevenirea răspândirii visusului Covid 19 și reducerea numărului de accidente de circulație. În noaptea de sâmbătă, 1 mai, când va avea loc Slujba de Înviere, circulația pe timpul nopții va fi permisă până la ora 05:00.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor cu lăcașuri de cult și a celor în care se vor desfășura manifestări publice, zone cu un aflux mare de persoane în care vor fi instituite dispozitive de poliție suplimentare. Cu ocazia slujbei de Înviere, efective de polițiștii, jandarmi și polițiști locali vor fi prezenți la 132 de biserici de pe raza județului, locații unde se preconizează că vor participa peste 100 de persoane la slujbele oficiate.

În acțiuni sunt angrenați polițiști de ordine publică, rutieri, de poliție judiciară, de acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri ale inspectoratului. Scopul acțiunilor este acela de a preveni evenimentele care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi de a interveni rapid atunci când sunt sesizate fapte antisociale.

De asemenea, polițiștii vor intensifica acțiunile pentru verificarea legalității activităților comerciale din piețe, târguri și centre comerciale, în scopul prevenirii și combaterii încălcărilor prevederilor legale din domeniu și verificării respectării normelor impuse în contextul starii de alertă.

Polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile pentru a asigura fluența traficului și pentru a preveni accidentele de circulație, astfel încât fiecare să ajungă la destinație fără incidente. Aceștia vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din localitățile urbane şi pe sectoarele de drum național din județ.

“În acest sens, recomandăm șoferilor să conducă prudent, să respecte limitele de viteză, pentru a ajunge la destinație în siguranță. Totodată, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 vă recomandăm ca deplasarea către lăcaşurile de cult sau alte zone de interes să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunați 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, au transmis într-un comunicat cei de la IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza