Acord pentru aderarea României la Spațiul Schengen aerian și naval în 2024! Ciolacu:” După 13 ani, România va intra în Schengen”

by Christian Suciu

Premierul Ciolacu a anunțat că s-a ajuns la un acord pentru intrarea României în spațiul aerian și naval Schengen începând cu luna martie a anului viitor. Acesta susține că în 2024 România va ajunge la un acord și în ce privește frontiera terestră.

”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privință! Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră. La acest proiect național s-a muncit extrem de mult. Le mulțumesc tuturor celor implicați și în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!”, a declarat Premierul Ciolacu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, s-a ajuns la un acord politic privind extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria însă până în momentul de față nu există o dată certă pentru desființarea granițelor terestre.

”În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, precum și discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.”, au comunicat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza