Achiziția de măști de protecție pentru elevi și profesori a fost anulată cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii

by admin

Achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii. Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măștile pe care este obligat prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată în această dimineață.

„Am anulat procedura, de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști (17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.), după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”, a declarat Monia Anisie, citată de edupedu.ro.

Ministerul vrea să cumpere minimum 15 milioane, maximum 17 milioane de măști prin proceduri de negociere fără publicare prealabilă lansate la aproape o lună de la anunțul oficial că școlile se redeschid pe 2 iunie pentru a-i pregăti pe elevi pentru examene

Prima procedură de achiziție prin care măștile trebuia să ajungă în școli astăzi, 25 mai, a fost lansată de Ministerul Educației condus de Monica Anisie abia marți, 19 mai 2020, la aproape o lună după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii din ani terminali se vor întoarce la școală pentru a se pregăti de examene.

„Au licitat 3 firme, una dintre condiții a fost ‘prețul cel mai mic’, iar din cele 3 una singură a avut măștile omologate. Ei au spus inițial că au întregul stoc, au fost declarați câștigători pentru 6 milioane de măști, iar noi am evaluat de la un singur producător”, mai spune Ministrul.

Sursa foto: Gov.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza