A nins masiv în ultimele ore, dar în județ nu există drumuri județene blocate sau închise. Vezi cum au intervenit autoritățile

by admin

Iarna a venit cu adevărat și în județul Cluj și în ultimele ore a nins intens. Cu toate acestea, Consiliul Județean Cluj informează că în prezent nu există drumuri județene blocate sau închise traficului, deși pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă. 

De asemenea, în urma căderilor de zăpadă din ultimele 12 ore, mai semnificative cantitativ în zona de munte, precum și a temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, pe mai multe drumuri judeţene s-a format polei, traficul rutier fiind îngreunat.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 10 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 57 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 21 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 58 de drumuri judeţene, cu 33 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 71 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de duminică s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 17 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 330 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Totodată, în cursul zilei de ieri nu a fost necesară nicio intervenție pe drumurile judeţene situate în zona Dej, dar la această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza