A murit directorul Filarmonicii Transilvania, Marius Tabacu

by Cristina Mihaila

Directorul General al Filarmonicii de Stat Transilvania, Marius Tabacu, s-a stins din viață astăzi, 9 octombrie, la 68 de ani. Tabacu a condus Filarmonica în ultimii 13 ani, iar anterior a fost redactor la studioul radio-tv din Cluj și profesor la Liceul de Muzică din Cluj.

Printre altele, a tradus din maghiară în română Trilogia Transilvană de Bánffy Miklós, lucrare care anul acesta i-a adus premiul Uniunii Scriitorilor.

”Ne e foarte greu acum să găsim cele mai potrivite cuvinte care se pot spune în astfel de momente, în care, de obicei, vestea produce agitație și durere. Dar ni-l vom aminti întotdeauna stând în loja principală, pe scaunul lui din colțul din stânga, cu fața rezemată în palma stângă, urmărind cu atenție concertele, sau, cum îl cunoaștem doar câțiva, pe scaunul de la biroul lui, lăsat pe spate, cu mâinile încrucișate pe piept, ascultând ce ai de zis și făcând ca orice problemă să pară mai puțin gravă. Mulțumim, Marius Tabacu, pentru libertatea de a fi ceea ce suntem și pentru că ne-ai ascultat timp de 13 ani vorbele, dar, mai ales, muzica”, au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat Transilvania.

Colegii îi vor aduce un omagiu la concertul din această seară, când vor păstra și un moment de reculegere în amintirea lui.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza