A început şcoala, au început şi problemele în trafic. Zonele în care se află şcolile, blocate

by Oana Spiru

Traficul lejer din starea de urgenţă şi din lunile de vară a devenit o amintire. A început şcoala, iar odata cu ea au început şi problemele în trafic. Să circuli în zonele în care se află şcolile devine o adevărată aventură mai ales în zonele centrale ale orașului. Profesorul Viorel Nistor a surprins o secvență de trafic surprinsă, azi, la ora 12, pe str. Onisifor Ghibu, din Cluj-Napoca, în preajma Liceului „Avram Iancu”.

„Ceva pe care clujenii abia încep să-l înțeleagă (ca să se enerveze sau să se obișnuiască). O stradă și un perimetru (cel din spatele Pieței Mihai Viteazu) înăbușit de blocuri și construcții noi de zece etaje, pe străzi înguste și fără spațiu elementar de manevră și defluire. O zonă care, anticipez, va deveni un fel de coșmar, și pentru clujeni, și pentru primar. S-a întâmplat ceva deosebit azi acolo? Nu, nimic deosebit, părinții s-au dus să-și ia copii de la școală.

Iar la câteva sute de metri, mai este un mare liceu (printre cele mai mari din Cluj), Liceul „Nicolae Bălcescu”…
Pe aici (și pe acolo), circulă autobuzele școlare! Când, cum și pe unde, cu ce efect?
LE: Complexul rezidențial din dreapta (3-4 clădiri lungi, late și înalte, cu multe parcări subterane), de peste drum de liceu (care nu se vede în imagine), a fost finalizat, dar nedat în folosință încă… Atunci se va vedea. Imaginea este din prezent, dar și din viitor…”, scrie Viorel Nistor pe pagina de facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza