A început asfaltarea drumului Bologa-Săcuieu din comuna Poieni

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a dat startul lucrărilor de asfaltare a drumului județean DJ 103H Bologa-Săcuieu care traversează comuna Poieni. Lungimea totală a traseului pe care se vor desfășura lucrările de întreținere este de 12,25 de kilometri

”Asfaltarea drumului turistic de interes județean care traversează Bologa, unul dintre satele-comoară ale zonei, cu numeroase obiective turistice de excepție, reprezintă o etapă importantă a proiectului de reabilitare a acestei rute. După finalizare, aceasta va constitui o alternativă eficientă la celelalte drumuri care fac legătura între drumul național DN1 și Parcul național Apuseni.” a transmis președintele Consiliului Județean Alin Tișe.

”În paralel, lucrările continuă prin frezarea zonelor deteriorate precum și plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor și ridicarea la cotă a capacelor de canalizare. De asemenea, vor mai fi executate operațiuni constând în aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea și desfundarea șanțurilor și a camerelor de cădere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, asigurarea scurgerii apelor, înlocuirea de podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru și vopsirea capetelor de podețe.” au mai informat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza